Werkwijze

Een traject begint met een intakegesprek zodat duidelijk wordt welke hulp jij vraagt. Vervolgens kan ik inschatten of ik jou kan helpen, want aan mijn kunnen zitten ook grenzen. Ik ben geen psycholoog of psychiater. Als ik denk je niet te kunnen helpen zal ik dat ook zeggen en je zo nodig doorverwijzen. Tijdens dit gesprek kun jij ook ontdekken wie ik ben en ervaren of het ‘klikt’.

We ontmoeten elkaar ergens op een parkeerplaats bij een natuurgebied waar we wat kunnen wandelen. Als lopen lastig is voor jou kunnen we afspreken in een park of een andere oplossing zoeken. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

 

Als persoon ga ik uit van gelijkwaardigheid. Door te luisteren, te accepteren, en zo aan te sluiten bij waar jij zit, zoeken we samen naar voor jou haalbare stappen om verder te komen. Tijdens de gesprekken maak ik gebruik van inzichten uit verschillende Psychologische stromingen. Onder andere van de Sociale systeemtheorie, Cognitieve gedragstherapie, ACT (Acceptance and Commitment Therapy), Motiverende gespreksvoering en de Positieve psychologie.