Voor wie

Als je in een lastige periode van je leven zit en even niet goed weet hoe je verder moet.


Bij stress gerelateerde klachten, overspannenheid of burn-out
Als je je down voelt of depressief
Als je het gevoel hebt geleefd te worden
Als je blijft piekeren en je gedachten niet meer kunt stoppen
Als een relatie (privé of op het werk) moeizaam verloopt
Bij verlies van werk of afscheid nemen van een geliefde

Tijdens de gesprekken zullen we samen kijken hoe die problemen bij jou zijn ontstaan zodat je later niet opnieuw in dezelfde valkuil stapt. We kunnen samen zoeken naar wat jouw belemmeringen zijn en hoe je daar mee om kunt gaan. En we gaan op zoek naar hoe je jouw sterke kanten kunt inzetten. Als je meer balans hebt gevonden tussen verstand en gevoel zal je meer rust en voldoening ervaren.

Vraag vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan.

Uit de praktijk:

Maureen* had een leuke uitdagende baan waar ze dik tevreden mee was. Tot er een reorganisatie kwam en ze andere taken kreeg. Het team waar ze in werkte viel uit elkaar en haar leidinggevende zei in het functioneringsgesprek dat ze niet voldoende presteerde. Ze probeerde nog haar leidinggevende tevreden te stellen door harder te werken en overuren te maken. Maar ze werd steeds meer gespannen, kreeg lichamelijke klachten en had thuis geen energie over om nog maar iets aan te pakken. Ze reageerde steeds meer geďrriteerd en emotioneel. Ze raakte stukje bij beetje zichzelf kwijt. Ze kwam bij mij met de vraag: Vroeger kon ik zoveel werk verzetten en deed dat ook nog eens met plezier en nu is dat helemaal verdwenen. Hoe krijg ik dat weer terug?

Frits* is getrouwd en heeft twee kinderen. De oudste heeft een handicap en vraagt veel zorg. Als hij na zijn werk thuis komt neemt hij de zorg voor zijn zoon van zijn vrouw over. Zijn dagen zijn vol en komt hij niet toe aan zaken die hij leuk vind. Maar de situatie is zoals het is en hij heeft zich daar lang geleden bij neergelegd. ’s Avonds komt hij tot rust door op de bank naar de tv te kijken. Zijn vrouw zei laatst tegen hem dat hij eens naar de huisarts moest gaan. Ze vond hem lusteloos en niet goed in zijn vel zitten. Hij had dat zelf nog niet eens zo door, maar moest wel bekennen dat hij geen plezier meer had in het leven en dat hij zich vaak somber en down voelde.

Liesbeth* is een enthousiaste gezellige meid met veel energie. Ze heeft een grote vriendenkring en is vaak van huis. Met haar warme hart staat ze altijd klaar voor anderen en doet dat met liefde. Soms wordt het haar allemaal te veel en heeft ze geen zin meer om steeds weer op te draven. Maar om zonder reden ‘nee’ te zeggen als haar hulp gevraagd wordt vindt ze wat te ver gaan. Toch irriteert ze zich steeds meer en ontdekt ze dat ze soms haar vrienden afsnauwt. Ze voelt zich daar erg schuldig onder. Ze snapt wel dat het haar allemaal teveel wordt en wil op een goede manier haar grenzen leren aangeven. Maar hoe doe je dat terwijl je ook de ander geen pijn wilt doen en de relatie goed wilt houden?

* de namen zijn gefingeerd, de situaties aangepast